Lammers: "Als het slecht gaat, baal je dat je niet kunt helpen"

29 december 2019, 14:26

PSV moet het al bijna het hele seizoen stellen zonder Sam Lammers, die in juli in ernstige knieblessure opliep. De 22-jarige aanvaller werkt al maanden aan zijn herstel en komt steeds dichter bij zijn rentree. Op de clubsite blikt Lammers terug op het onfortuinlijke moment en vertelt hij over zijn hersteltraject.

In de strijd om de Johan Cruijff Schaal raakte Lammers geblesseerd. "We speelden tegen Ajax en ik maakte een beweging die ik al zo vaak gemaakt had. Gewoon op gevoel, zoals je iedere dag doet. Een seconde later lag ik op de grond met heel veel pijn. Zo snel ging het", herinnert de jonge spits zich. "Ik kan me nog herinneren dat ik zei: 'ik moet door want we kunnen niet meer wisselen'. De dokters zeiden dat ik er toch maar beter uit kon gaan. Gezondheid gaat op dat moment voor."

Na een paar dagen bleek Lammers een ernstige blessure te hebben opgelopen. Al snel zette de aanvaller de knop om. "Ik wist wel dat het mis was, maar je moet toch wachten tot de uitslagen uit het ziekenhuis binnen zijn. Alles is onzeker. Toen duidelijk was waar ik me op kon richten, ging de knop om. Ik baalde dat ik er maanden uit zou liggen, maar het gaf ook rust om te weten waar je aan toe bent. Ik kon gaan werken aan een doel."

Terwijl Lammers werkte aan zijn herstel, raakte PSV in een dip. "Als het slecht gaat baal je dat je niet kunt helpen. Als het goed gaat baal je dat je niet mee kunt genieten met de jongens. In het begin dacht ik wel: daar wil ik ook staan. Gezonde jaloezie", stelt Lammers, die zegt altijd rustig te zijn gebleven. "Het is moeilijk als je iets niet kunt doen wat je heel graag doet. Houd geduld en vertrouwen, dan komt het goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen