Rangers wint voor het eerst sinds 2010 op Celtic Park

29 december 2019, 15:29   Bijgewerkt: 29 december 2019, 15:49

In het hol van de leeuw heeft Rangers aartsrivaal Celtic met 1-2 verslagen. De ploeg van trainer Steven Gerrard won zondagmiddag voor de eerste keer sinds oktober 2010 op Celtic Park. Rangers heeft door de Old Firm-overwinning de spanning in de Schotse titelstrijd vergroot. Celtic heeft nog een voorsprong van twee punten, maar Rangers heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Het publiek in Glasgow werd getrakteerd op een vermakelijke en voor Old Firm-begrippen niet al te onvriendelijke wedstrijd. Celtic, met Amsterdammer Jeremie Frimpong (19) in de basis, kreeg na een halfuur een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Na een overtreding van Nikola Katic kreeg de thuisploeg een strafschop. Ryan Christie zag zijn penalty echter gekeerd worden door doelman Allan McGregor.

Bijna direct na de gemiste strafschop was Rangers dicht bij het openingsdoelpunt. Uit een hoekschop kopte Christopher Jullien de bal richting doel, die door Steven Davis van de lijn werd gehaald. Niet veel later viel de 0-1 alsnog. Met een lage voorzet bereikte Borna Barisic teamgenoot Ryan Kent, die met een geplaatst schot Celtic-doelman Fraser Forster kansloos liet.

Celtic, dat voorafgaand aan de derby elf competitiewedstrijden op rij had gewonnen, kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Een schot van Callum McGregor leek ongevaarlijk, maar vloog via Odsonne Édouard alsnog het doel in. De Fransman leek de bal met zijn hand te beroeren, maar de scheidsrechter keurde het doelput niet af. Omdat de Schotse competitie (nog) geen VAR heeft, kon de arbiter ook niet worden gecorrigeerd.

Rangers trok na rust de wedstrijd naar zich toe. Katic, die voor rust een strafschop had veroorzaakt, maakte zijn fout dubbel en dwars goed door uit een hoekschop van Barisic de 1-2 binnen te koppen. Celtic ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar keeper McGregor hield in de tweede helft zijn doel schoon. Diep in blessuretijd kreeg Alfredo Morelos nog zijn tweede gele kaart, waardoor Rangers het duel met tien man eindigde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen