Dortmund slaat megaslag en strikt begeerde Haaland

29 december 2019, 15:46   Bijgewerkt: 29 december 2019, 17:00

Borussia Dortmund heeft de transferstrijd om Erling Braut Haaland gewonnen. De Duitse club maakt zondagmiddag melding van de komst van de negentienjarige spits, die overkomt van Red Bull Salzburg. Het Noorse toptalent groeide in Oostenrijk tot één van de meeste begeerde spitsen van de Europese velden. Hij heeft bij Dortmund een contract tot medio 2024 getekend.

Haaland stond in de belangstelling van een groot aantal Europese topclubs. Onder meer Manchester United, Juventus en RB Leipzig wilden de spits graag overnemen van Red Bull Salzburg, dat kortgeleden de interesse van zowel Dortmund als Leipzig wereldkundig maakte. "Ondanks aanbiedingen van absolute topclubs uit heel Europa, heeft Haaland gekozen voor het sportieve plan en het perspectief bij BVB", zegt een trotse Hans-Joachim Watzke, directeur van de club.

Ondanks dat Haaland maar een jaar bij Red Bull Salzburg onder contract heeft gestaan, heeft hij ongelooflijk veel indruk gemaakt in Oostenrijk. Sinds de zomer speelde hij 22 wedstrijden voor de club uit Salzburg en was hij liefst 28 keer trefzeker, waarvan acht keer in de Champions League. "Haaland is een ambitieuze, atletische, fysiek sterke centrumspits met een uitgesproken doelinstinct en een indrukwekkende snelheid. Op negentienjarige leeftijd begint Erling natuurlijk nog maar net aan hopelijk een geweldige carrière", spreekt sportief directeur Michael Zorc.

De clubs hebben de transfersom niet bekendgemaakt, maar Oostenrijkse media meldden de voorbije tijd dat de spits door een clausule in zijn contract voor dertig miljoen euro op te pikken was.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen