Vermoeid Liverpool sluit 2019 af met controversiële overwinning

29 december 2019, 19:54   Bijgewerkt: 29 december 2019, 23:14

Liverpool heeft het jaar 2019 met een overwinning afgesloten. De koploper van de Premier League won zondagavond met 1-0 van Wolverhampton Wanderers, maar het ging niet gemakkelijk. De bezoekers waren zeker niet minder maar verloren toch. Liverpool heeft nu vijftig wedstrijden op rij niet meer verloren in eigen huis.

Liverpool heeft nu weer dertien punten meer dan de achtervolgers, maar speelde zondag niet goed. De ploeg maakte echt een vermoeide indruk en had het lastig. Lekker was het de ploeg dat kort voor rust de 1-0 werd gemaakt door Sadio Mané. Die treffer was echter veelbesproken omdat Virgil van Dijk hands maakte in de opbouw, maar dat werd niet waargenomen door de VAR. Die keek nog wel naar de aanval omdat Adam Lallana vermoedelijk hands gemaakt had bij het aannemen van de pass van Van Dijk. Dat bleek niet zo te zijn en dus telde de goal, tot woede van Wolverhampton.

De woede werd nog erger toen kort daarna de 1-1 van Pedro geannuleerd werd. De aanvaller schoot prima raak in de hoek en vierde feest, maar de VAR gooide roet in het eten. Die oordeelde dat er buitenspel gemaakt zou zijn, al was dat met de lijntjes nauwelijks te zien. Het zorgde voor grote onrust op social media. In de Premier League zijn er dit weekend meerdere goals geannuleerd door vermeend buitenspel. Die momenten waren zo lastig te beoordelen dat het zelfs met de nieuwste technologie nauwelijks waar te nemen is.

Liverpool kwam dus goed weg en dat was ook het geval in de tweede helft. Met een matige spelende Virgil van Dijk, die zijn honderdste duel voor de club speelde, en Georginio Wijnaldum kon de ploeg nauwelijks imponeren. Wolverhampton was sterker en kreeg ook kansen, maar was slordig in de afronding. Liverpool kwam zodoende goed weg en heeft het jaar geweldig afgesloten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen