City wint laatste wedstrijd van het jaar, weer VAR-onrust

29 december 2019, 20:58   Bijgewerkt: 30 december 2020, 00:04

Manchester City heeft zich hersteld van de 3-2 nederlaag bij Wolverhampton Wanderers. De nummer drie van de Premier League won zondag op eigen terrein met 2-0 van Sheffield United. Ook in deze wedstrijd was er sprake van VAR-onrust.

Manchester City verloor midweeks van Wolverhampton en liep daardoor weer schade op in de titelstrijd, die volgens Pep Guardiola inmiddels gelopen is. In de strijd om plaatst twee moest er vanavond gewonnen worden van Sheffield. Gemakkelijk ging het zondag niet, want Sheffield dacht in de eerste helft op voorsprong te komen. De promovendus die verrassend goed presteert sloeg toe via Lys Mousset, maar de aanvaller zou buitenspel hebben gestaan bij de steekbal. Ook nu ging het, net als bij Liverpool vanavond, om enkele centimeters. De voorsprong was niet onverdiend geweest, omdat Sheffield prima mee kon komen in de eerste helft.

Manchester City kwam goed weg en draaide de wedstrijd in de tweede helft om. Zeven minuten na de doelwissel tekende Sergio Agüero uit een pass van Kevin De Bruyne voor de 1-0. De Bruyne was een halfuur later de man die het duel in het slot te gooien door knap te scoren na een pass van Riyad Mahrez. City staat nu derde met een punt minder dan Leicester City. Sheffield bezet de achtste plaats.