Opgeleefde Courtois: "Vertrek van Navas heeft me niet geholpen"

30 december 2020, 12:02

Thibaut Courtois kende een lastig debuutjaar bij Real Madrid waarbij hij met enige regelmaat op ze bank zat ten faveure van Keylor Navas. Die concurrent vertrok afgelopen zomer naar Paris Saint-Germain waardoor de druk op de Belg enigszins afnam. "Dat heeft me niet per se geholpen", sprak hij.

Navas won de Champions League drie keer met Real Madrid, waardoor hij enorm geliefd werd bij de aanhang van de Madrilenen. Courtois werd in die tijd nog wel eens bekritiseerd. "Dat is het leven", zei hij in gesprek met Marca. Navas was een teamgenoot en er was een goed contact tussen ons. Maar het feit dat hij vertrok, heeft me niet direct geholpen. Er is nu wel minder een discussie van buitenaf, hoewel er voor mij niet veel veranderd is. Met Alphonese Areola is er opnieuw een geweldige doelman. Ik moet me nog steeds elke dag tonen, dat is niet veranderd, maar de discussie is minder nu."

Real Madrid kende vorig seizoen een mager jaar, maar Cortouis zit vol vertrouwen om het dit jaar beter te doen. "Dit is Real Madrid. We willen alles winnen. De Supercup, de beker, de competitie én de Champions League winnen. Tegen Barcelona (0-0, red.) hebben we laten zien dat we van iedereen kunnen winnen. Ik wil geschiedenis schrijven met Real Madrid."

Met Real Madrid heeft hij in januari al de eerste kans om een prijs te pakken. In Saoedi-Arabië spelen de Koninklijken om de Spaanse Supercup. In een nieuwe mini-competitie met vier ploegen moet Madrid afrekenen met Valencia voor een plek in de finale.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen