Welkome zege Derby en Cocu, ondanks snelle rode kaart

30 december 2020, 22:44   Bijgewerkt: 30 december 2020, 23:47

Derby County heeft maandagavond voor het eerst sinds lange tijd een zege geboekt in de Championship. Voor eigen publiek won het team van trainer Phillip Cocu met 2-1 van Charlton Athletic, ondanks een vroege rode kaart voor verdediger Krystian Bielik. Door de zege is de grootste druk van de ketel voor Cocu, die met de Engelse club in zwaar weer verkeert.

Voorafgaand aan het duel met Charlton Athletic had Derby County zeven competitiewedstrijden op rij niet gewonnen. Daardoor waren The Rams, die vorig seizoen nog dicht bij promotie naar de Champions League waren, afgezakt naar de onderste regionen van het tweede Engelse niveau. Om het jaar niet toch nog met een positieve noot te eindigen, volstond maandag alleen de winst.

Derby County, met Kelle Roos op de bank en Florian Jozefzoon niet bij de selectie, begon goed aan de wedstrijd. Al na tien minuten nam de thuisploeg de leiding via Jason Knight (18), die zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte. Een paar minuten later kantelde de wedstrijd echter. Na een spijkerharde overtreding op Conor Gallagher werd Bielik van het veld gestuurd door de dienstdoende scheidsrechter, waardoor de thuisploeg ruim zeventig minuten met een man minder op het veld stond.

Met tien tegen elf wist Derby County niet alleen de voorsprong vast te houden, maar ook nog te verdubbelen. Een kwartier voor tijd maakte Knight zijn tweede van de avond. Charlton Athletic maakte een paar minuten voor tijd vanaf de strafschopstip nog wel de aansluitingstreffer, maar The Rams gaven de overwinning niet meer weg. Zij stijgen door de zege naar de zeventiende plaats en staan 'slechts' negen van de zesde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om promotie.