De Graafschap vergroot opties voorin met komst Blummel

31 december 2020, 11:43

De Graafschap is kort voor de jaarwisseling met transfernieuws naar buiten getreden. De ploeg uit Doetinchem vergroot de opties in de aanvalslinie met de komst van Sven Blummel, die voor 2,5 jaar heeft getekend. Hij komt over van Fremad Amager uit Denemarken.

In Nederland is hij vooral bekend van zijn periodes bij Jong PSV en FC Den Bosch. Voor laatstgenoemde club speelde de 23-jarige buitenspeler twee seizoenen, waarin hij goed was voor respectievelijk dertien en tien goals. "Met Sven halen wij een gewilde aanvaller binnen die op verschillende posities uit de voeten kan. Hij is snel, heeft een actie en is doelgericht. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ruim 100 wedstrijden betaald voetbal in de benen. Wij waren op die posities dun bezet en zijn content met deze versterking", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede tevreden.

Blummel was bezig aan zijn eerste seizoen in Denemarken. Langer dan een halfjaar heeft het avontuur dus niet geduurd. "Deze kans kwam voorbij en kon ik niet laten schieten. Mooi dat Fremad Amager heeft meegewerkt aan deze overgang. Ik ben content terug te zijn in Nederland en kijk uit naar een volle Vijverberg", vertelt Blummel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen