Rapinoe blijft nederig: "Ik ben niet eens de beste van mijn team"

31 december 2020, 17:40

Megan Rapinoe won dit jaar de Women's Ballon d'Or voor beste speelster van de wereld. De Amerikaan wist het WK met haar land te winnen en was op dat toernooi een van de belangrijkste speelsters in het team van de Verenigde Staten. Rapinoe zelf blijft, ondanks tal van individuele prijzen, echter bescheiden. "Ik ben waarschijnlijk niet eens de beste van ons team".

Rapinoe kende een geweldig jaar met onder andere de winst van de Gouden Schoen, de Gouden Bal en het WK. "Ik ga er niet bij lopen van: 'ik ben de beste speler'", sprak Rapinoe in gesprek met The Guardian. "Ik ben denk ik niet eens de beste speler in ons team. Ik ben geen Lionel Messi, ik zit totaal niet op dat niveau."

De aanvoerder van de Verenigde Staten voelde de druk voor het WK van afgelopen zomer, maar was dolblij om die prijs te winnen. "Om het WK te winnen was geweldig. Wij hebben onszelf zoveel druk opgelegd, dat is niet te vergelijken met iets anders. We voelden het de hele tijd en het zou een ramp zijn als we het WK niet wonnen. De mensen hebben zo'n groot en mooi gevoel bij een wereldkampioenschap, het brengt mensen samen. Dat is prachtig. "

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen