Van Veenendaal blikt terug: "Realiseer me hoe dichtbij we waren"

1 januari 2020, 17:30

Het is inmiddels een half jaar geleden dat de Oranje Leeuwinnen in de WK-finale verloren van de Verenigde Staten. Sari van Veenendaal hield een uur lang haar doel schoon, maar moest vervolgens twee keer de bal uit het net vissen. Met de NOS blikt ze terug op het 'bijna perfecte' WK.

In de groepsfase maakte Oranje weinig indruk. De Europees kampioen overtuigde niet tegen Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada, waardoor de ploeg flink wat kritiek kreeg. "Het was ook niet goed genoeg. Maar ondanks alle kritieken die we gehad hebben, zijn we overeind gebleven en bleven we winnen. Daar kwam af en toe echt wel wat mazzel bij kijken. In die periode hebben we geleerd hoe je moeilijke wedstrijden tóch winnend kunt afsluiten. Daar gaat het uiteindelijk om", aldus Van Veenendaal.

Via Japan, Italië en Zweden werd de finale bereikt, waarin topfavoriet VS een maatje te groot bleek. "Ik heb er nog steeds af en toe moeite mee dat we het net niet gehaald hebben. Misschien nog wel meer dan direct na de wedstrijd", zegt de keepster. "Ik realiseer me hoe dichtbij we waren. 'Bijna perfect' is de beste omschrijving, want de tweede plek is geen winnen. Dat gevoel zal altijd blijven hangen, ondanks dat het een fantastische prestatie was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen