Valse start Spurs, Leicester heeft Vardy niet nodig

1 januari 2020, 17:55   Bijgewerkt: 1 januari 2020, 20:26

Tottenham Hotspur heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar direct puntenverlies geleden. Op bezoek bij Southampton ging de formatie van trainer José Mourinho woensdag met 1-0 onderuit. Leicester City kende een betere middag. Zonder de afwezige Jamie Vardy boekten The Foxes een simpele 0-3 zege bij Newcastle United, dat door een blessuregolf bijna de helft van de wedstrijd met een man minder speelde.

Southampton - Tottenham Hotspur 1-0

In de laatste wedstrijd van het vorige kalenderjaar had Tottenham Hotspur tegen Norwich City ternauwernood een nederlaag afgewend. In het eerste duel van 2020 stond voor de Londense club wederom een wedstrijd op het programma tegen een club die strijdt tegen degradatie. Ditmaal was de tegenstander Southampton, dat de voorbije tijd in aardige doen is.

Eén van de redenen dat Southampton goed presteert, is dat Danny Ings in topvorm verkeert. Hij scoorde voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur acht keer in negen wedstrijden. Woensdag was de bij Liverpool geflopte spits wederom trefzeker. Na ruim een kwartier zette hij Toby Alderweireld op het verkeerde been, waarna hij de bal in de korte hoek langs Paulo Gazzaniga schoot.

Het lukte Tottenham Hotspur niet om wat aan de vroege achterstand te doen. De nederlaag kreeg een extra zwart randje door het uitvallen van Harry Kane. Hij greep een kwartier voor tijd naar zijn hamstring en moest zich noodgedwongen laten vervangen. Spurs blijft door de nederlaag zesde in de Premier League en heeft zes punten minder dan nummer vier Chelsea.

Newcastle United - Leicester City 0-3

Jamie Vardy ontbrak zaterdag tegen West Ham United omdat hij voor de derde keer vader was geworden. Trainer Brendan Rodgers kondigde in aanloop naar de wedstrijd tegen Newcastle United aan dat de clubtopscorer zou terugkeren, maar Vardy ontbrak woensdag op St. James' Park. Het deerde de Premier League-verrassing niet, want Newcastle United werd simpel opzij gezet.

Vlak voor rust viel Jetro Willems uit bij Newcastle United, waarna ook Javier Manquillo uitviel. In de rust moest trainer Steve Bruce ook zijn derde wissel toepassen omdat Jonjo Shelvey niet verder kon. Het werd allemaal nog problematischer voor Newcastle United toen vlak na rust ook Fabian Schär geblesseerd raakte. Hij verliet het veld, waardoor de thuisploeg bijna een helft met tien man speelde. Leicester City nam de voet wat van het gaspedaal en liep vlak voor tijd op halve kracht uit naar 0-3 via Hamza Choudhury.