Kwartet blessures Newcastle: "Heb zoiets nog nooit meegemaakt"

1 januari 2020, 19:31

Newcastle United-manager Steve Bruce is sprakeloos na de 0-3 nederlaag van zijn club tegen Leicester City. Niet eens vanwege de uitslag of het vertoonde spel, maar vanwege het feit dat liefst vier van zijn spelers geblesseerd raakten in het thuisduel.

Jetro Willems en Javi Manquillo raakten pal voor rust geblesseerd, Jonjo Shelvey bleef tijdens de pauze met een blessure achter. De tweede helft was nog maar enkele tellen begonnen, toen ook Fabian Schär geblesseerd raakte. Het stond toen al 0-2 en het noodgedwongen tiental van Newcastle moest nog een tegengoal incasseren.

Lees ook: Valse start van 2020 voor Spurs

Bij de BBC doet Bruce zijn verhaal. "Ik ben nu zo'n veertig jaar in de voetbalwereld actief en heb zoiets nog nooit meegemaakt. We verloren vier spelers in twintig minuten en gaven Leicester ook nog eens twee doelpunten cadeau. Het was een moeilijke middag voor ons, een van die gekke dagen."

Met de transfermarkt die weer geopend is, kan Newcastle zich wel versterken. En dat is nodig ook, want het aantal geblesseerden staat in middels op tien. "En daar komen weer blessures van. Dat is geen excuus, dat is een feit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen