De Telegraaf: Vertonghen op dit moment te duur voor Ajax

2 januari 2020, 23:42

Jan Vertonghen maakt deze transferperiode naar alle waarschijnlijkheid niet de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. De Telegraaf bevestigt wat Het Laatste Nieuws eerder op de donderdag al meldde: de 32-jarige centrale verdediger is te duur voor de Eredivisie-koploper. Het salaris en de transfersom zijn een struikelblok gebleken.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft onlangs een lijntje uitgegooid naar Tom de Mul, die de belangen behartigt van Vertonghen. De Belg stond weliswaar open voor een terugkeer naar Ajax, maar zowel het salaris als de transfersom bleek een onoverkomelijk probleem.

Vertonghen verdient naar verluidt tussen de tachtig- tot negentigduizend euro per week in Londen. Dat is op jaarbasis vier à vijf miljoen euro. Zulke salarisvergoedingen keert Ajax niet uit. De transfersom is obstakel nummer twee. Meerdere clubs willen Vertonghen inlijven, waardoor Tottenham Hotspur een flink bedrag voor hem kan vragen.

Ondanks dat Vertonghen beschikt over een contract dat komende zomer afloopt, wil de club minstens twaalf miljoen euro voor hem vangen. Dat is de transfersom die Tottenham in 2012 aan Ajax betaalde. Omdat Vertonghen al in de dertig is en geen restwaarde heeft, zijn de Amsterdammers niet bereid om zo diep in de buidel te tasten.

Los van de financiële redenen is het nog maar de vraag of Tottenham Hotspur de Belg überhaupt wil verkopen. Vertonghen is immers basisspeler in het team van trainer José Mourinho, dat in de tweede seizoenshelft alle zeilen moet bijzetten om bij de eerste vier te eindigen. Naast Ajax wordt ook Napoli door diverse media genoemd als geïnteresseerde club.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen