'Aanstelling Gio staat los van Ajax-invloeden bij Guangzhou R&F'

3 januari 2020, 07:36   Bijgewerkt: 3 januari 2020, 08:52

De aanstaande aanstelling van Giovanni van Bronckhorst bij Guangzhou R&F heeft 'helemaal niets te maken' met de Ajax-invloeden binnen de Chinese club. Dat verzekert het management van de trainer tegenover het Algemeen Dagblad. Guangzhou R&F werkt met haar jeugdopleiding nauw samen met Ajax en dat deed stof opwaaien bij de achterban van Feyenoord.

Echter staan de jeugdopleiding en het eerste elftal los van elkaar, schrijft het AD. De jeugd traint op een complex op vier uur rijden van de accommodatie waar het eerste elftal traint. De jeugdacademie kent wel een Edwin van der Sar-tribune en een veld vernoemd naar Ronald de Boer.

Van Bronckhorst en assistent Jean-Paul van Gastel kunnen vandaag (vrijdag) een lucratief contract tekenen. Gio reisde donderdag met zaakwaarnemer Guido Albers naar China. Het trainersduo vervangt Dragan Stojkovic en Terry Butcher. Van Bronckhorst krijgt de taak om Guangzhou weer in de lift te krijgen.

Van Bronckhorst neemt ook fysiektrainer Arno Philips mee naar Guangzhou. Philips, tevens actief bij Oranje, liet deze week per direct zijn contract bij Feyenoord ontbinden. Naar verluidt schuift Feyenoord Rick Cost door vanuit de jeugdopleiding als vervanger van Philips.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen