Guangzhou R&F maakt weg vrij voor komst Van Bronckhorst

3 januari 2020, 10:02

Het lijkt niet lang meer te duren voordat Giovanni van Bronckhorst wordt aangesteld bij Guangzhou R&F. De Chinese club maakt vrijdagochtend (Nederlandse tijd) de breuk met hoofdtrainer Dragan Stojkovic wereldkundig. Daarmee is de weg vrij voor de komst van Van Bronckhorst, die naar verluidt assistent Jean-Paul van Gastel en fysiektrainer Arno Philips meeneemt naar zijn nieuwe werkgever.

In China gaat Van Bronckhorst een lucratief avontuur aan. De oud-trainer van Feyenoord was de voorbije maanden werkzaam binnen de City Football Group (CFG). Daar behoren Manchester City, New York City FC en Melbourne City FC toe. Bij de CFG kreeg de voormalig linksback de mogelijkheid om zich te ontwikkelen als trainer.  Van Bronckhorst had volgens De Telegraaf aan de slag kunnen gaan als hoofdcoach van New York City FC, maar kiest voor Guangzhou R&F.

Daar wordt hij trainer van onder meer Mousa Dembélé, oud-speler van Willem II en AZ. De Chinese club eindigde afgelopen seizoen op twaalfde plaats in de Super League. Guangzhou R&F werkt met haar jeugdopleiding nauw samen met Ajax, wat de overgang van Van Bronckhorst als oud-trainer van Feyenoord enigszins opvallend maakt. De jeugdacademie van de Chinese club staat echter los van het eerste elftal, zo meldde het Algemeen Dagblad in zijn vrijdageditie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen