Rooney vaste captain Derby: "Geen lastige beslissing"

3 januari 2020, 09:24   Bijgewerkt: 3 januari 2020, 09:46

Phillip Cocu is zeer tevreden over de inbreng van Wayne Rooney in zijn eerste wedstrijd voor Derby County. De 34-jarige Engelsman debuteerde donderdagavond tegen Barnsley en was in de met 2-1 gewonnen wedstrijd bij beide doelpunten betrokken. Rooney droeg meteen de aanvoerdersband, wat hij de rest van het seizoen ook zal doen.

"Ik ben erg blij om te zien dat hij het zo goed deed. Hij speelde de hele wedstrijd en leverde een positieve bijdrage. Misschien was iedereen verrast dat hij negentig minuten speelde, maar halverwege de wedstrijd zei hij dat hij zich goed voelde. Dus zei ik: als je je goed voelt, blijf je staan", aldus Cocu tegenover het televisiekanaal van The Rams.

Curtis Davies droeg voorheen de aanvoerdersband bij Derby County, maar vanaf heden is speler/assistent-trainer Rooney de eerste captain. "Dat was geen lastige beslissing. Al we iemand hebben rondlopen die oud-aanvoerder is van het nationale team, zoveel ervaring heeft en over zulke leiderschapskwaliteiten beschikt, is het logisch dat hij de aanvoerder van Derby County is", aldus Cocu.

Door de zege op Barnsley heeft Derby County de aansluiting gevonden bij de grote middenmoot van de Championship. De club van Cocu staat weliswaar nog zeventiende, maar heeft slechts acht punten minder dan de nummer zes. De zesde plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan play-offs voor promotie naar de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen