UEFA: hou dit jaar Lang, Boadu en Stengs in de gaten

3 januari 2020, 10:23

De UEFA heeft vrijdag een lijst met vijftig grote talenten naar buiten gebracht. Daarop prijken drie spelers die actief zijn in de Eredivisie: Noa Lang (Ajax), Myron Boadu en Calvin Stengs (beiden AZ). Zij moeten volgens de Europese voetbalbond het komende jaar goed in de gaten worden gehouden.

Lang (20) speelde tot nu toe dertien wedstrijden voor Ajax waarin hij vier keer trefzeker was. 'Een snelle, zelfverzekerde vleugelaanvaller die goed is in kleine ruimtes. Lang werd de eerste Ajax-speler sinds 1959 die bij zijn basisdebuut een hattrick scoorde', luidt de toelichting voor de aanwezigheid van Lang in het prestigieuze lijstje.

Ook van Boadu (18) wordt veel verwacht. Hij is niet meer weg te denken bij het AZ dat zowel op nationaal als internationaal niveau indruk maakt. Met zeventien doelpunten in alle competities is hij de topscorer van de Alkmaarders. 'In zijn eerste volledige seizoen bij AZ scoort hij erop los in de Eredivisie en de Europa League', wordt er over hem geschreven.

Dat Stengs ook in het lijstje staat, is niet verrassend. Hij debuteerde eind vorig jaar - evenals Boadu - in Oranje. Volgens de UEFA-correspondenten, die de lijst hebben samengesteld, heeft hij iets weg van Arjen Robben. 'Hij maakt een uitstekend seizoen door en debuteerde onlangs voor het Nederlands elftal.'

De volledige lijst is hier te vinden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen