Eiting: "Stap 1 is blessurevrij, stap 2 is met vertrouwen spelen"

3 januari 2020, 12:40

Carel Eiting raakte begin vorig seizoen geblesseerd en is nog altijd niet terug op zijn oude niveau. De 21-jarige middenvelder van Ajax staat inmiddels wel weer op het wedstrijdveld en maakte in december in het bekerduel met SC Telstar (3-4) zijn rentree in het eerste elftal. In het nieuwe jaar hoopt hij de volgende stap te zetten.

Eiting heeft een moeilijke tijd achter de rug. Hij raakte geblesseerd op het moment dat hij doorbrak. Afgelopen zomer leek hij op de weg terug, maar kende hij een terugval. "Ik kreeg nummer 8, maar tijdens de voorbereiding kreeg ik weer een terugval. Dat was heel vervelend", zegt de jonge middenvelder op de website van Ajax.

In september maakte Eiting in een oefenduel met FC Utrecht zijn officieuze rentree bij Ajax. "Sindsdien heb ik al meerdere wedstrijden voor Jong Ajax gespeeld. Ik had heel veel plezier om weer op het veld te staan, te spelen en te bewegen. Ik moet wel zeggen dat het echt zwaar is. Je traint natuurlijk wel, maar in het veld staan is heel anders, dat is niet te vergelijken. Na 20 minuten was ik kapot", vervolgt hij.

Het revalideren was een mentaal zwaar proces. "Je bent kapot, maar moet nog 10 keer een herhaling doen van dezelfde oefening. Mentaal is dit elke keer een wedstrijd tegen jezelf. Op zich is dat zonder druk, omdat het in je eigen hoofd gebeurt. Bij een wedstrijd komen er meer dingen kijken; je teamgenoten, je tegenstander en alles daaromheen. De druk bij een wedstrijd is heel anders, maar dat maakt het wel leuk."

Eiting heeft zichzelf doelen opgelegd voor het komende jaar. "Stap 1 is blessurevrij voor 2020. Stap 2 is met vertrouwen spelen. Het vertrouwen is er, maar als je al een jaar niet op het hoogste niveau speelt, dan zijn er misschien onbewust dingen die wel anders zijn of dingen waar je weer aan moet wennen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen