FC Den Bosch gaat langer door met trainer Van der Ven

3 januari 2020, 13:08

Erik van der Ven blijft langer aan als hoofdtrainer van FC Den Bosch. De Eerstedivisionist heeft het aflopende contract met één seizoen verlengd. Van der Ven werd in november landelijk nieuws vanwege zijn rol in de racisme-rel rondom Ahmad Mendes Moreira van Excelsior.

Van der Ven noemde Mendes Moreira een 'zielig mannetje', terwijl de aanvaller daarvoor racistisch was bejegend. De oefenmeester kreeg een storm aan kritiek over zich heen. Van der Ven moest door het stof en bood een dag later zijn excuses aan.

Ondanks alle gebeurtenissen, is Den Bosch tevreden over het functioneren van hun trainer. "De potentie die wij in Erik zien is groot. Als er tien punten zijn die als graadmeter dienen voor het functioneren van een hoofdtrainer/coach, dan scoort Erik op zeven bovengemiddeld", aldus manager voetbalzaken Bert Ruijsch. "Met elkaar werken we aan de punten waar groei te behalen is. Daar komt bij dat Erik ongelooflijk dienstbaar is aan FC Den Bosch als club en aan het voetbal in het algemeen. Erik van der Ven en FC Den Bosch vormen een prima combinatie."

Van der Ven: " Intern is de boodschap steeds duidelijk geweest: spelers verder helpen in hun ontwikkeling en zo ook kapitaal op het veld opbouwen voor de opleidingsclub die FC Den Bosch is. Ik ben blij dat de progressie die we op de trainingen al veel eerder zagen, voor de winterstop ook tot uitdrukking is gekomen op de ranglijst. Voor de tweede seizoenshelft willen we deze stijgende lijn dan ook doortrekken."

Halverwege de competitie staat Den Bosch elfde, met uitzicht op posities die play-offs kunnen opleveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen