Spoorboekje: Eredivisie-clubs op reis, Barça en Real spelen

4 januari 2020, 07:00   Bijgewerkt: 3 januari 2020, 22:39

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 4 januari.

Nieuws

Eredivisionisten op trainingskamp

Meerdere Eredivisie-clubs stappen op het vliegtuig voor een trainingskamp in het buitenland. ADO Den Haag (Spanje), Ajax (Qatar), FC Twente (Spanje), FC Utrecht (Spanje), Heracles Almelo (Spanje), PSV (Qatar), sc Heerenveen (Spanje), Sparta (Spanje) en Willem II (Spanje) vertrekken vandaag.

Specials

Transferweekje

De winterse transferperiode is geopend. Clubs hebben de eerste transfers al afgerond en de komende weken zit er nog veel meer in het vat. De geruchtenmachine draait dan ook op volle toeren. Welke winterse verrassing halen clubs uit de hoge hoed? Wij praten je bij met een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Getafe - Real Madrid (16.00 uur)

Vanuit Ajax-perspectief een extra interessant duel. De komende opponent van de Amsterdammers in de Europa League kan tegen Real Madrid laten zien hoe sterk het daadwerkelijk is. Op de ranglijst kan Getafe bovendien goede zaken doen. Bij winst in de Madrileense twist, is het verschil met Real nog maar vier punten.

Wolverhampton Wanderers - Manchester United (18.30 uur)

Traditiegetrouw komt Wolverhampton Wanderers tegen grote ploegen sterk voor de dag. Een week geleden werd Manchester City op een 3-2 nederlaag getrakteerd en zondag ging Liverpool tot het uiterste voor een 1-0 overwinning. Het duel met Manchester United staat vanavond in het teken van de derde ronde in de FA Cup. United houdt z'n hart al vast. Want de laatste twee duels op Molineux eindigden in een nederlaag.

Espanyol - FC Barcelona (21.00 uur)

De derby van Barcelona, maar ook het duel tussen de hekkensluiter en de koploper. Espanyol staat met tien punten troosteloos onderaan en moet serieus rekening houden met degradatie. Er is ook houvast, omdat het verschil met de veilige zeventiende plaats slechts vijf punten is.

Voetbal op tv

13.00 uur: Valencia - Eibar, Ziggo Voetbal - live verslag van het La Liga-duel

13.30 uur: Rochdale - Newcastle United, Ziggo Select - live verslag van het FA Cup-duel

16.00 uur: Getafe - Real Madrid, Ziggo Select - live verslag van het La Liga-duel

18.30 uur: Wolverhampton Wanderers - Manchester United, Ziggo Select - live verslag van het FA Cup-duel

18.30 uur: Manchester City - Port Vale, Ziggo Extra - live verslag van het FA Cup-duel

18.30 uur: Atlético Madrid - Levante, Ziggo Voetbal - live verslag van het La Liga-duel

21.00 uur: Espanyol - FC Barcelona, Ziggo Select - live verslag van het La Liga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen