Troost blikt terug op Tapia-incident: "Zal me worst zijn"

3 januari 2020, 23:44

De interim-periode van Sjaak Troost als technisch directeur van Feyenoord zit er bijna op. De beleidsbepaler was zeven maanden lang de technische man in Rotterdam-Zuid en gaat opgevolgd worden door Frank Arnesen. Tegenover de Volkskrant blikt hij terug op roerige maanden.

Meest opmerkelijke moment was misschien wel de opmerkingen over Renato Tapia. De Peruaan moest van Troost vertrekken, maar liet weten graag te willen blijven. Tegen RTV Rijnmond sprak Troost dat hij zich 'niet in de maling laat nemen door Tapia'. De Peruaan werd vervolgens wel gewoon opgesteld door Jaap Stam.

Daardoor stond Troost in zijn hemd, maar inmiddels kan hij er om lachen. "Zelfs in Peru kwam ik in het nieuws, gelukkig hoef ik daar niet heen op vakantie. Weet je, ik kijk zelf geen voetbalpraatprogramma's. Ik denk dat dat een voordeel is. Via appjes van bekenden krijg je toch wat mee. Ik lig er niet wakker van", vertelt Troost. "Het was een gesprek zoals ik ben. Misschien te Rotterdams. Te recht voor z'n raap. Zal me worst zijn. Ik heb in elk geval niks tegen die jongen. Dat heb ik hem ook uitgelegd. Maar ik vind wel: als je als speler en club een samenwerking aangaat, dan trek je samen op. Een club kan het zich niet veroorloven dat spelers transfervrij weg gaan. Of ze moeten veel betekend hebben."

Troost wordt in Rotterdam als technisch man opgevolgd door de gelouterde Arnesen, in wie Troost veel vertrouwen heeft. "Ik denk dat ik inmiddels prima weet wat erbij komt kijken. Frank past perfect in het ­profiel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen