Beerens weer in beeld: "Slutsky heeft me jaar voetbal afgepakt"

4 januari 2020, 10:14

Een jaarlang was Roy Beerens overbodig bij Vitesse. Door zijn duidelijke mening werd de aanvaller verbannen door Leonid Slutsky. Met Edward Sturing aan het roer schijnt er licht aan de horizon. Beerens behoort tot de 26-koppige selectie die vrijdag vertrok voor een trainingskamp in Portugal. "Als ik dit seizoen nog minuten krijg, is dat nog wel heel erg mooi", aldus de 32-jarige aanvaller.

Beerens bekritiseerde een jaar geleden de behoudende speelstijl van Vitesse. Het kostte hem zijn basisplaats en dit seizoen zelfs een plek in de selectie. "Ik ventileerde mijn mening", zegt Beerens tegen De Gelderlander. "Intern. Ik had aanmerkingen op de speelwijze. En niet als reserve, hè. Ik stond altijd in de basis. De groep wilde aanvallender spelen. Maar Slutsky hield vast aan zijn plan. Hij stelde een dag later dat hij andere geluiden kreeg. Daarna kwam ik niet meer in zijn plannen voor."

Echter is de Brabander niet boos op Slutsky. "Het zijn twee meningen. Slutsky heeft me wel een jaar voetbal afgepakt. En ik had ook gehoopt op steun vanuit de groep. Maar in voetbal denkt iedereen allereerst aan zichzelf. Dat is de wereld. Ik ben nuchter. Ik heb gedaan wat ik dacht dat goed was. En dit was daar het gevolg van."

Onder Sturing hoopt Beerens op betere tijden. Maar eerst moet hij wedstrijdfit worden. "Een jaar niet voetballen is als liefhebber een jaar van lijden. In je eentje trainen om fit te blijven, dat valt niet mee. Het is me ook niet gelukt, om eerlijk te zijn. Ik ben nog lang niet klaar om wedstrijden te spelen. Terugkeren wordt een hels karwei."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen