Barcelona speelt gelijk bij Espanyol na eerste rode kaart De Jong

4 januari 2020, 23:00   Bijgewerkt: 5 januari 2020, 08:45

Een dramatische avond voor Frenkie de Jong en FC Barcelona. De koploper van Spanje kwam op achterstand bij hekkensluiter Espanyol, kwam vervolgens met 1-2 voor maar verspeelde die marge weer: 2-2. Dat gebeurde nadat De Jong in de 75ste minuut zijn tweede gele kaart had gekregen. Door het puntenverlies staat Barcelona nu in punten gelijk met Real Madrid.

Barcelona kwam moeizaam op gang in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Espanyol kwam fel uit de startblokken en joeg de tegenstander behoorlijk op, ondanks dat het onderaan staat in de competitie. Het leidde tot de 1-0 in de 23ste minuut. David Lopez kopte raak uit een voortreffelijk aangesneden vrije trap. Het was in die fase niet eens onverdiend te noemen.

Barcelona kwam tegen de nummer laatst van La Liga pas na de pauze tot een antwoord. Luis Suarez, die in tegenstelling tot Lionel Messi en Antoine Griezmann wel behoorlijk bedrijvig was, tikte knap binnen bij de eerste paal. De bal kwam laag voor het doel door Jordi Alba die de beweging bij de spits had waargenomen. Invaller Arturo Vidal kopte vervolgens in de 59ste minuut de 1-2 tegen de touwen. Vidal, in de rust in het veld gekomen voor Ivan Rakitic, deed dat op aangeven van Suarez die de bal met de buitenkant heerlijk voorslingerde.

In die fase had Barcelona het redelijk goed onder controle, tot De Jong in de fout ging. Hij gaf in de 66ste minuut een matige corner, waarna er een counter van Espanyol ontstond. De Jong trok aan de noodrem en pakte daar zijn eerste gele kaart. Tien minuten later moest de middenvelder andermaal aan de noordrem trekken, toen hij zelf de bal verspeelde in de opbouw. Hij hield zijn tegenstander vast en wist dat hij zijn tweede gele prent zou krijgen. Het betekende de eerste rode kaart van zijn loopbaan.

Barcelona was daarna los zand en liet Espanyol een gevaarlijk offensief plaatsen. Invaller Wu Lei testte Norberto Neto met een gevaarlijke inzet, maar Barcelona werd maar niet wakker. Het zorgde ervoor dat Lei in de 88ste minuut alsnog doeltreffend was. De Chinees pegelde hard raak in de lange hoek en tekende voor de verdiende gelijkmaker: 2-2. Daardoor werd de rode kaart van De Jong wel een stuk pijnlijker voor Barcelona. De ploeg van Ernesto Valverde staat nog steeds bovenaan, maar houdt Real Madrid alleen op doelsaldo achter zich. Bovendien zal het povere spel en het feit dat er elf invidividuen op het veld staan, zorgen baren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen