Spaanse media hard over Frenkie de Jong: "Onverantwoordelijk"

5 januari 2020, 08:37

Spaanse media uiten flinke kritiek op Frenkie de Jong. De middenvelder zag zijn FC Barcelona gisteren dure punten verspelen in de titelstrijd met Real Madrid en werd zelf een kwartier voor het einde van de wedstrijd met rood van het veld gestuurd. "Onverantwoordelijk", is één van de oordelen in de pers. Eerder liet trainer Ernesto Valverde al blijken dat de rode kaart van De Jong het kantelpunt in de wedstrijd was.

'De Jong maakte een onvergeeflijke fout toen hij in de 74ste minuut zijn tweede gele kaart pakte', schrijft sportkrant Marca over de aftocht van de Nederlander. Op het moment van de rode kaart stond Barcelona op een 1-2 voorsprong, maar die gaf het weg toen het met tien man kwam te staan. Volgens Marca werkt de rode kaart als hernieuwde energie voor tegenstander Espanyol.

Lees ook: Barcelona speelt gelijk bij Espanyol na eerste rode kaart De Jong

'Hij was op de slechtste momenten onverantwoordelijk', is het harde commentaar van El Mundo Deportivo. En de Spaanse krant AS vond de rode kaart geen verrassing. 'De Jong kwam tempo tekort in de wedstrijd, zonk weg en sloot zijn beroerde wedstrijd af door zijn team met tien man achter te laten'. 

Schade

Door het 2-2 gelijkspel is de voorsprong die Barcelona op concurrent Real Madrid had verdwenen. Trainer Ernesto Valverde liet na het duel in Spaanse media al optekenen dat de rode kaart van De Jong een belangrijke oorzaak was van dit puntverlies. "Frenkie's rode kaart heeft veel schade aangericht. We waren niet in staat om een derde goal te maken. Dit is voetbal. De kaart kost ons punten."

Lees ook: Valverde baalt van De Jong: "Richt veel schade aan"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen