AZ-trainer Slot: "Waarom altijd die koppeling met Ajax?"

5 januari 2020, 09:38

AZ-trainer Arne Slot heeft zich erover verbaasd dat belangrijke spelers van zijn elftal na een goede periode vaak meteen worden genoemd bij Ajax. Dat geldt volgens hem voor onder meer Calvin Stengs en Myron Boadu, maar ook Slot zelf wordt in verband gebracht met een toekomst in Amsterdam. Op dit moment is daar niks over aan de orde, zegt de oefenmeester.

De titelstrijd dit jaar lijkt tussen Ajax en AZ te gaan, zeker nadat de Alkmaarders tegen het einde van de eerste seizoenshelft in eigen huis van de Amsterdammers wonnen (1-0). In de loop van het seizoen zijn Slot, maar ook spelers als Stengs en Boadu genoemd als mogelijke versterkingen voor Ajax. "Dat is vooral mooi, omdat het betekent dat je heel goed bezig bent", zegt Slot over die belangstelling tegenover de NOS."

Lees ook: Het jaar van… AZ: op indrukwekkende wijze subtop ontstegen

Toch heeft Slot ook zijn bedenkingen bij de link die tussen AZ en Ajax wordt gelegd. "Ik vind het bijzonder dat als het even goed gaat met een speler van AZ de naam van Ajax daaraan gekoppeld moet worden. We staan drie punten op Ajax achter en ik snap niet waarom dat altijd gebeurd. Waarom moet iedereen die het even goed doet gelijk maar naar Ajax?"

Verzilveren

Slot hoopt dat zijn AZ in de tweede seizoenshelft Ajax op de hielen blijft zitten in de titelrace. "We zijn met AZ aan een heel mooi halfjaar bezig en dat willen we in 2020 graag verzilveren." Het succes van AZ is volgens hem te wijten aan drie factoren. "Overal waar het heel goed gaat, zijn er heel veel goede spelers in het team", begint Slot zijn opsomming. "En die jongens blijven fit en willen ook ongelofelijk hard werken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen