Spoorboekje: Titelstrijd Italië gaat verder, laatste FA Cup-clash

6 januari 2020, 07:00   Bijgewerkt: 5 januari 2020, 23:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 6 januari.

Nieuws

Feyenoord op trainingskamp in aanloop naar tweede seizoenshelft

In navolging van Ajax en PSV begint vandaag ook de laatste club uit de traditonele top drie aan het winterse trainingskamp in aanloop naar de tweede seizoenshelft. Feyenoord trekt naar het Zuid-Spaanse Marbella en verbijft daar tot en met komende zaterdag 11 januari. Gisteren werd de eerste training van 2020 al afgewerkt in Rotterdam. Dick Advocaat zal in Spanje de basis willen leggen om de tweede seizoenshelft net zo goed te beginnen al het einde van de eerste.

Wedstrijden

Juventus - Cagliari (15.00 uur)

De spannende titelstrijd in Italië gaat vandaag verder met de eerste duels voor Juventus en Internazionale in 2020. Regerend kampioen Juventus begint het nieuwe jaar met een thuiswedstrijd tegen Cagliari. Die ploeg is één van de verrassingen dit seizoen, maar wist geen van de laatste drie duels te winnen. Juventus daarentegen won de laatste twee duels en kwam zodoende op een gelijk aantal punten met concurrent Inter, dat later vanavond speelt. Zet Juventus de druk er meteen op?

Napoli - Internazionale (20.45 uur)

Waar Juventus de nummer zes van de competitie treft, heeft Inter op papier een makkelijkere uitdaging in de vorm van de nummer acht. Maar dat is wel Napoli. Die ploeg wil zich in het nieuwe jaar revancheren voor de slechte eerste seizoenshelft die trainer Carlo Ancelotti al de kop heeft gekost. Opvolger Gennaro Gattuso zou de inhaalrace richting Europees voetbal maar wat graag willen beginnen met een zege, maar Inter weet dat het geen misstap kan maken in de titelrace. Een clash is gegarandeerd. 

Arsenal - Leeds United (20.56 uur)

Er was even geen Premier League dit weekend, maar dat betekent uiteraard niet dat er helemaal geen voetbalwedstrijden in Engeland worden afgewerkt. Dit weekend stond namelijk in het teken van de FA Cup en deze ronde van dit oude bekertoernooi wordt vanavond afgesloten in Londen. Arsenal wil de hoop op een nieuwe FA Cup levend houden en moet daarvoor afrekenen met Leeds United, dat koploper is op het tweede niveau. Gaan zij stunten of boekt de nieuwe trainer Mikel Arteta zijn volgende succes?

Voetbal op tv

15.00 uur: Juventus - Cagliari, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van dit duel in de Serie A 

15.00 uur: AC Milan - Sampdoria, Ziggo Sport Extra, live verslag van dit duel in de Serie A

20.45 uur: Napoli - Internazionale, Ziggo Sport, live verslag van dit duel in de Serie A

20.55 uur: Arsenal - Leeds United, BBC One / Ziggo Sport Voetbal, live verslag van dit duel in de FA Cup

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen