Gerbrands dacht niet aan vertrek tijdens PSV-crisis

5 januari 2020, 14:01

Toon Gerbrands heeft de afgelopen maanden niet overwogen om te stoppen als algemeen directeur van PSV nadat de club in een dikke crisis terechtkwam. De directeur bleef zitten en stuurde trainer Mark van Bommel de laan uit. Een beslissing die Gerbrands nog steeds moeilijk vindt. "Dat is heel zwaar."

"In acht weken raken we alles kwijt", blikt Gerbrands bij Omroep Brabant terug op de roerige tijd die PSV achter de rug heeft. De achterstand op koploper Ajax en nummer twee AZ liep steeds verder op en de ploeg werd uitgeschakeld in de Europa League. "Ik zag het niet aankomen, daar zal ik eerlijk over zijn." Gerbrands en PSV probeerden de situatie om te keren. "Maar de conclusie was: het lukt ons niet."

Ontslagen

Uiteindelijk werd trainer Mark van Bommel na de nederlaag in Rotterdam tegen Feyenoord ontslagen. "Dat is heel zwaar. Dat is een proces waarin ik me heel verantwoordelijk voel", zegt Gerbrands. "Toen ik Mark van Bommel sprak op de dag dat we stopten heb ik hem in zijn gezicht aangekeken. Ik heb er alles aan gedaan en dat weet hij ook." Zelf opstappen spookte niet door het hoofd van de directeur. "Nee, geen moment.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen