Spurs ploetert ook in FA Cup, Chelsea gaat eenvoudig door

5 januari 2020, 16:58   Bijgewerkt: 5 januari 2020, 18:57

Tottenham Hotspur moet op replay in de derde ronde van de FA Cup. De geplaagde Londense club kwam zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Championship-club Middlesbrough. Chelsea kende daarentegen een betrekkelijk eenvoudige middag. Voor eigen publiek was het team van trainer Frank Lampard met 2-0 te sterk voor Nottingham Forest.

Middlesbrough - Tottenham Hotspur 1-1

Het ontslag van Mauricio Pochettino en de aanstelling van José Mourinho hebben nog niet voor het gewenste schokeffect geleid bij Tottenham Hotspur. In de Premier League blijft de Londense club ploeteren. Zo werden de laatste twee wedstrijden tegen laagvliegers Norwich City (2-2) en Southampton (1-0) niet gewonnen. Daarnaast raakte aanvoerder en topscorer Harry Kane geblesseerd op Saint Mary's, waardoor hij voorlopig uit de roulatie is.

Kane ontbrak zondag dan ook bij Tottenham Hotspur, dat hoopte de competitiezorgen op Riverside even te kunnen vergeten. Een makkelijke middag werd het echter niet voor Spurs, dat veel moeite had met de nummer zestien van de Championship. Direct na rust kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong door een doelpunt van Ashley Fletcher, oud-jeugdspeler van Manchester United.

Het duurde niet lang voordat Tottenham Hotspur orde op zaken stelde. Via Lucas Moura, die op aangeven van Serge Aurier raak kopte, kwamen de bezoekers tien minuten na het openingsdoelpunt op gelijke hoogte. Meer zat er echter niet in voor Tottenham Hotspur, waardoor de Londense club binnenkort op replay moet in het Tottenham Hotspur Stadium. Daar kan Mourinho's team zich alsnog plaatsen voor de vierde ronde van de FA Cup.

Chelsea - Nottingham Forest 2-0

Waar Tottenham Hotspur het zondag heel lastig had, daar plaatste Chelsea zich zondagmiddag zonder zich overmatig in te spannen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Al na zes minuten kwamen The Blues op voorsprong door een doelpunt van Callum Hudson-Odoi. Na een halfuur volgde de 2-0. Ross Barkley verdubbelde de marge. Nottingham Forest slaagde er vervolgens niet in om Chelsea in de problemen te brengen.

Overige uitslagen:

Bristol Rovers - Coventry City 2-2

Burton Albion - Northampton Town 2-4

Charlton Athletic - West Bromwich Albion 0-1

Crewe Alexandra - Barnsley 1-3

Queens Park Rangers - Swansea City 5-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen