Weergaloze goal helpt Liverpool aan bekerzege tegen stadgenoot

5 januari 2020, 18:54   Bijgewerkt: 5 januari 2020, 19:47

Liverpool heeft zich zondagavond tegen koste van stadgenoot Everton geplaatst voor de volgende ronde van de FA Cup. The Reds, die niet op oorlogssterkte aantraden, wonnen de Merseyside Derby met 1-0 door een fantastisch doelpunt van Curtis Jones. De achttienjarige middenvelder maakte twintig minuten voor tijd de enige treffer van de bekerwedstrijd.

Door het overvolle speelschema besloot Jürgen Klopp met een B-team aan te treden in de derde ronde van de FA Cup. Zo speelden niet alleen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum bij Liverpool, maar ook onder meer Mohamed Salah, Firmino en Sadio Mané niet mee. Het Nederlandse talent Ki-Jana Hoever (17) zat bij de selectie, maar kreeg geen speeltijd.

Waar Liverpool met een team speelde dat grotendeels bestond uit reserves en jeugdspelers, daar startte Everton-manager Carlo Ancelotti wél met zijn sterspelers. Het waren dan ook The Toffees die goed uit de startblokken kwamen. In de beginfase kregen de bezoekers verscheidene kansen om de score te openen, maar Adrián bleek iedere keer een sta-in-de-weg. Liverpool, met de debuterende Takumi Minamino, kreeg voor rust via Divock Origi ook twee aardige mogelijkheden. De betere kansen waren echter voor Everton.

Na rust waren enorme kansen schaars. Na zeventig minuten werd de ban echter wel gebroken. Jones kreeg de bal aangespeeld, zocht zijn rechterbeen en krulde het leder in de verre kruising, buiten het bereik van Jordan Pickford. Everton ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker én eerherstel tegen de Liverpool-jonkies, maar de thuisploeg hield de voorsprong vast.

Smetje op de zege was het uitvallen van James Milner. Hij was één van de A-spelers die startte. Na negen minuten moest hij de strijd staken. Hij voegt zich in de al overvolle lappenmand van Liverpool.