'Aanstelling Sturing vormde druppel voor vertrek Allach'

6 januari 2020, 08:26

Het vertrek van Mohammed Allach als technisch directeur van Vitesse hing al in de lucht. Bij de aanstelling van trainer Edward Sturing werd bekend dat Allach zich ziek had gemeld. Hij lag al een tijd overhoop met de directie van Vitesse.

Dat schrijft De Gelderlander op basis van bronnen rond de club. De komst van Sturing vormde de druppel. Allach had Sturing eerder afgewezen als interim-trainer. Vervolgens kwam de technisch directeur met Fred Rutten op de proppen. Die gang van zaken schoot de clubleiding in het verkeerde keelgat.

Allach vertrekt als technisch directeur Vitesse: "Dit is het beste"

Want Allach is bevriend met Rutten, die Vitesse in zijn eerste Arnhemse periode ook behoudend liet voetballen. Volgens de krant brengt Rutten tevens een intens wantrouwen naar de buitenwereld met zich mee en dreigde Vitesse met Allach en Rutten een gesloten bolwerk te worden.

Voor eigenaar Valeri Oyf voldoende reden om in te grijpen. Oyf gaf algemeen directeur Pascal van Wijk de regie, zo wordt de gang van zaken geschetst. Van Wijk stelde Sturing alsnog aan en trok Allach zijn conclusies.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen