Lieder volgt vriendin en handbalkeepster Wester naar Odense

6 januari 2020, 13:49

Mart Lieder (op archiefbeeld voor FC Eindhoven) volgt zijn vriendin en handbalkeepster Tess Wester naar Odense. De 29-jarige spits gaat vanaf volgend seizoen spelen voor Odense BK, de huidige nummer negen van de Deense Superligaen. Wester, kersvers wereldkampioen met de handbalvrouwen, speelt bij Odense Håndbold.

"We hebben een zeer hard werkende spits aangetrokken", reageert Jesper Hansen, de technisch directeur van Odense. "Zowel in Nederland als in Denemarken heeft hij laten zien een neusje voor de goal te hebben." Lieder zelf: "Ik had verschillende opties, maar de speelstijl van Odense past het best bij mij. Odense is een grote club met een rijke geschiedenis."

Het komende half jaar speelt Lieder nog voor Sonderjyske, dat ook uitkomt op het hoogste niveau van Denemarken. Voor die club scoorde de Noord-Hollander zes keer in twintig wedstrijden. Lieder streek anderhalf jaar geleden neer in het Scandinavische land. In Nederland kwam hij uit voor onder meer Vitesse, RKC Waalwijk en FC Eindhoven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen