Ronaldo steelt met hattrick de show bij De Ligt-loos Juventus

6 januari 2020, 16:57   Bijgewerkt: 6 januari 2020, 18:10

Juventus en Cristiano Ronaldo zijn het nieuwe jaar uitstekend begonnen. De Oude Dame boekte maandagmiddag bij de hervatting van de Italiaanse competitie een 4-0 zege op Cagliari. Terwijl Ronaldo schitterde met een hattrick, zat Matthijs de Ligt de hele wedstrijd op de bank. Zijn concurrent, Merih Demiral, kreeg voor de vijfde wedstrijd op rij de voorkeur van trainer Maurizio Sarri.

In aanloop naar het duel met Cagliari legde Sarri uit waarom De Ligt voor de winterstop zijn basisplaats was kwijtgeraakt. Volgens de Italiaanse oefenmeester kampte de centrale verdediger met een spierblessure in zijn bovenbeen en had hij last van zijn schouder. Desalniettemin koos Sarri er ook bij de herstart van de Italiaanse competitie voor om weer met Demiral als partner van Leonardo Bonucci te starten.

Vanaf de bank zag De Ligt toe hoe Juventus en Cagliari in het eerste bedrijf niet tot scoren kwamen. Na rust viel er een stuk meer te genieten in het Allianz Stadium. Toen de tweede helft een paar minuten oud was, kwam Juventus op voorsprong door een doelpunt van Ronaldo. De Portugees mocht twintig minuten later aanleggen vanaf elf meter nadat Paulo Dybala in het strafschopgebied werd onderuitgehaald. Ronaldo schoot onberispelijk zijn tweede van de middag tegen de touwen.

In de slotfase van de wedstrijd voerde Juventus de score op. Gonzalo Higuain, als invaller binnen de lijnen gekomen, nam de 3-0 voor zijn rekening. Daarna was het weer de beurt aan Ronaldo, die zijn hattrick completeerde. Door de zege gaat Juventus (tijdelijk) alleen aan kop in de Serie A. Later op de maandag komt Inter nog in actie tegen Napoli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen