Arsenal komt goed weg na sterke eerste helft Leeds

6 januari 2020, 22:51

Arsenal heeft maandagavond met hangen en wurgen de volgende ronde van de FA Cup bereikt. Voor eigen publiek was de Londense club met 1-0 te sterk voor Leeds United, dat met name in de eerste 45 minuten van de wedstrijd veel indruk maakte. Het lukte de koploper van de Championship echter niet om het veldoverwicht in de score uit te drukken.

In het eerste bedrijf maakte Arsenal een vermoeide indruk. De ploeg van trainer Mikel Arteta werd bij vlagen weggespeeld door Leeds United, dat meerdere kansen creëerde om op 0-1 te komen. Patrick Bamford was het dichtst bij het openingsdoelpunt. Zijn inzet eindigde echter op de lat. Arsenal mocht van geluk spreken dat het met een 0-0 stand de rust haalde.

Ondanks dat Leeds United voor rust het betere van het spel had, kwam Arsenal vroeg in de tweede helft op voorsprong. Met enig fortuin kreeg Reiss Nelson een niet te missen kans. Van dichtbij schoot hij de 0-1 op het scorebord. Leeds United, met Mateusz Klich (voormalig speler PEC Zwolle, FC Twente en FC Utrecht) was vervolgens niet bij machte om wat aan de achterstand te doen.

Arsenal weet al dat het in de volgende ronde van de FA Cup op bezoek moet bij AFC Bournemouth. De Londense club speelt eerst nog in de competitie tegen Crystal Palace, Sheffield United en Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen