'Ajax én Newcastle gelinkt aan Babel, aanvaller ontkent Twitter-rel'

7 januari 2020, 08:51   Bijgewerkt: 7 januari 2020, 08:56

Een opvallend gerucht uit Turkije: Ryan Babel zou in de belangstelling staan van Ajax. De ervaren aanvaller (33) moet de Amsterdammers voorin meer opties geven, maar kan ook naar de Premier League. Newcastle United is overigens eveneens geïnteresseerd in de diensten van de 63-voudig international van Oranje, die naar verluidt mag vertrekken uit Istanbul.

Dat schrijft Eurosport althans. Hoe betrouwbaar de geruchten – die afkomstig zijn van journalist Manu Lonjon - zijn, is moeilijk in te schatten. Babel maakt wel een tegenvallend seizoen door Galatasaray en Ajax heeft de laatste seizoenen met succes spelers teruggehaald naar Amsterdam. Ook in Jan Vertonghen, hij heeft een vergelijkbaar profiel qua ervaring, loopbaan en interlands, was recentelijk bijvoorbeeld concrete interesse, maar hij bleek financieel nog niet haalbaar. 

Lees ookVertonghen op dit moment te duur voor Ajax

Bovendien missen de Amsterdammers sinds het vertrek van Kasper Dolberg een goed alternatief in de spits voor Dusan Tadic, zeker in de fase dat ook David Neres en Quincy Promes geblesseerd waren op de flank. Met Klaas-Jan Huntelaar starten in de topduels in de Champions League, zag Erik ten Hag niet als ideale optie en dat lijkt dus ook in de Europa League niet aan de hand. De vraag is echter wel of Babel de geschikte kandidaat is om die vacature in te vullen.

'Geen vertrek aan de orde'

Zelf ging Babel overigens ook in op een mogelijk vertrek bij de Turkse topclub, die zich eerder in januari versterkte met Henry Onyekuru – een directe concurrent voor de Nederlander. Volgens hem zijn de geruchten, die op gang kwamen omdat hij Galatasaray uit zijn bio zou hebben gehaald op Twitter, niet juist. Daar hebben nooit clubs van hem gestaan, aldus Babel.

Eerder werd Babel ook al gelinkt aan een avontuur in Saoedi-Arabië de afgelopen maand, ook dat is nooit concreter geworden dan een gerucht. Dat hij mag vertrekken van Gala, is volgens de Turkse sportkrant Fanatik wel het geval, mede dus door de Twitter-rel. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen