Schreuder haalt met Dabbur concurrent Locadia binnen

7 januari 2020, 14:14

Alfred Schreuder krijgt per direct de beschikking over Munas Dabbur (27). De Israëlische spits komt over van Sevilla en tekent een contract tot en met 2024 bij 1899 Hoffenheim. Dat is goed nieuws voor Luuk de Jong, die een concurrent verliest, maar slecht nieuws voor Jürgen Locadia. Hij krijgt juist extra concurrent extra bij de Duitse Bundesliga-club.

Dabbur kwam alleen in de Europa League dit seizoen serieus in actie bij Sevilla; daarin scoorde hij in zes duels driemaal en gaf twee assists. In La Liga kwam hij door de aanwezigheid van De Jong én Javier Hernandez tot slechts twee invalbeurten, waarin hij niet scoorde. Mede daarom mocht de voormalig spits van onder andere RB Salzburg en Grasshoppers vertrekken bij Sevilla, dat naar verluidt zo'n twaalf miljoen euro ontvangt.

"Munas is een speciale voetballer, die met zijn potentiële en internationale ervaring, ons aanvalsspel zeker zal verrijken", looft Schreuder zijn kersverse aanwinst. Zelf is de 21-voudig international van Israël ook blij met zijn avontuur. "Hoffenheim is een club waar voetballers veel vorderingen maken. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan het succesverhaal van deze club", aldus Dabbur, die met rugnummer tien gaat spelen.

Dat er een aanvaller bijkomt, is allerminst verrassend te noemen. Schreuder vroeg in december al om aanvallende versterkingen bij zijn ploeg, die ondanks een zeer moeizame periode op de keurige zevende plaats staat in de Bundesliga en won van onder andere Bayern München. Afgelopen zomer vertrok Joëlinton naar Newcastle United, opvolgers Ihlas Bebou, Sargis Adamyan en Jürgen Locadia vallen (deels) tegen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen