Superieur Manchester City toont zich genadig voor zwak United

7 januari 2020, 22:59

Manchester United is dinsdag overklast door Manchester City. In het heenduel van de halve finale in de League Cup werd United door de stadsgenoot op een 1-3 nederlaag getrakteerd. United verraste een maand geleden nog door City in het Etihad Stadium met 1-2 te kloppen. Zo'n resultaat zat er op Old Trafford geen moment in. City walste in de eerste helft over de zwakke United heen. Met de 0-3 ruststand mocht United nog niet eens klagen.

Tot aan de 0-1 konden de gastheren de zorgwekkende staat van het elftal nog enigszins verhullen. Na de openingstreffer van Bernardo Silva was het achterin open huis. Telkens liep het elftal van Ole Gunnar Solskjaer achter de feiten aan en daar wist City te weinig van te profiteren. Het bleef bij slechts drie doelpunten.

De 0-1 van Silva was een heerlijk schot in de verre hoek waar David De Gea volstrekt kansloos op was. Bij de 0-2 werd het centrum van United simpel uitgespeeld. Een steekpass van Silva zette Riyad Mahrez vrij voor De Gea. De Algerijn omspeelde de doelman en schoot de bal in het lege doel.

Het derde doelpunt van City typeerde de fragiele defensie van United. Brandon Williams viel in een duel te makkelijk naar de grond, Kevin De Bruyne speelde Phil Jones uit alsof 'ie er niet stond en tot overmaat van ramp tikte Andreas Pereira de bal in het eigen doel.

In de tweede helft nam City gas terug en bleef een historisch drama United bespaard. Door een doelpunt van Marcus Rashford mag United zelfs nog heel klein beetje hopen voor de return. Daarin moet het over drie weken wel uit een compleet ander vaatje tappen.