Babel is bereid om salaris in te leveren 'om Ajax en Gala te helpen'

8 januari 2020, 07:47   Bijgewerkt: 8 januari 2020, 08:47

Ryan Babel is bereid om een deel van zijn salaris in te leveren om een terugkeer naar Ajax mogelijk te maken in de winterstop. De aanvaller van Galatasaray staat in de belangstelling van de Amsterdammers, maar verdient in Istanbul een vorstelijk salaris. Toch hoeft dat niet per se in de weg staan, benadrukt zijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht. 

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Ryan is bereid om een deel van zijn salaris bij Galatasaray in te leveren. Als hij Galatasaray én Ajax daarmee kan helpen", aldus Haatrecht in de ochtendkrant. Voor de aanvaller kan de stap ideaal zijn met het oog op het EK van komende zomer, omdat hij in Istanbul een forse concurrent erbij gekregen heeft in de persoon van Henry Onyekuru – eveneens een linksbuiten.

Toch is de deal nog geen gelopen koers. "Het is een fiscale kwestie", legt Haatrecht uit over de financiële kwestie. Vandaag of morgen moet er uitsuitsel komen over de deal, die Ajax meer opties geeft voorin. Sinds het vertrek van Kasper Dolberg mist Ajax een goed alternatief in de spits voor Dusan Tadic, zeker in de fase dat ook David Neres en Quincy Promes geblesseerd waren op de flank. Met Klaas-Jan Huntelaar starten in de topduels in de Champions League, zag Erik ten Hag niet als ideale optie en dat lijkt dus ook in de Europa League geen reële optie. Met deze multifunctionele optie voorin erbij zouden de opties wel flink toenemen voor de Amsterdammers. Babel kan als links- én rechtsbuiten uit de voeten, maar is ook een optie in de spits. 

Het zou de derde periode van Babel bij Ajax kunnen worden. De aanvaller brak door in Amsterdam en verdiende een miljoenentransfer naar Liverpool in 2011. In 2013 keerde hij er transfervrij één seizoen terug, alvorens hij naar Kasimpasa trok. In totaal speelde hij 133 duels namens de koploper van de Eredivisie, waarin hij 29 keer scoorde en negentien assists gaf.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen