Viergever nu linksback bij PSV: "Ben centrumverdediger"

8 januari 2020, 08:37   Bijgewerkt: 8 januari 2020, 08:49

Onder de nieuwe trainer Ernest Faber lonkt er voor Nick Viergever een andere rol bij PSV. De verdediger werd door Mark van Bommel als centrale verdediger gebruikt, maar lijkt onder Faber linksback te worden. Zijn voorkeur gaat uit naar een plek in het hart van de defensie.

Faber koos in de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen PEC Zwolle, voor Timo Baumgartl en Daniel Schwaab in het centrum en Viergever als linksback. De verwachting is dat dit ook na de winterstop zo zal zijn. "Ik ben een teamspeler, dat staat voorop. Als de trainer me op een andere plek nodig heeft, sta ik daar", reageert de international correct bij Voetbal International. "Ik ben van nature een centrale verdediger, dat is duidelijk."

Toch is het duidelijk dat Viergever zelf liever in het hart van de defensie speelt. "Kijk, ik heb mijn voorkeuren, maar je moet het als team doen. Als de trainer denkt dat het voor het team het beste is dat ik daar sta, doe ik daar alles wat ik kan. Heel simpel", zegt Viergever. Het beste scenario voor hem is als de club in de winterstop nog een linksback haalt. Ricardo Rodriguez is voor die positie in beeld. "Dat zou het beste zijn. De club is ermee bezig, hopelijk komt er iemand bij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen