Spoorboekje: Ajax en PSV oefenen, FC Barcelona tegen Atlético

9 januari 2020, 07:00   Bijgewerkt: 8 januari 2020, 23:50

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 9 januari.

Wedstrijden

Ajax – Eupen (17.00 uur)

De grootste uitdaging van Erik ten Hag in deze winterstop is misschien wel het vinden van een vervanger van Daley Blind. Édson Alvarez werd door de coach al een keer centraal achterin geprobeerd, wil hij dat ook in een oefenwedstrijd proberen? Verder zijn er veel talenten die zich laten zien bij de Amsterdammers, wie van hen beloont Ten Hag met speelminuten?

PSV – Club Brugge (15.30 uur)

Ernest Faber speelt in Qatar een oefenwedstrijd met enkele interessante experimenten, als de voortekenen niet bedriegen. Bruma lijkt de nieuwe spits bij afwezigheid van Donyell Malen en Kostas Mitrogolou, terwijl de oefenmeester op het middenveld met twee aanvallend ingestelde spelers wil spelen. Naar verwachting worden dat Mo Ihattaren en Ibrahim Afellay: komen er nog meer verrassingen? 

FC Barcelona – Atlético Madrid (20.00 uur)

De grote geldmachine van de Spaanse Supercup is begonnen. Spaanse fans zijn er vrijwel niet, maar de prijzenpot bedraagt opgeteld zo'n vijftig milljoen euro. In Spanje weigert het men uit te zenden vanwege de mensenrechten in Saudi-Arabië, dus echt leven doet het toernooi niet. Dat doet zeker afbreuk aan het onderonsje, toch is het affiche an sich natuurlijk meer dan interessant. 

Voetbal op tv

22.00 uur: Voetbalpraat, FOX Sports, voetbalprogramma

17.00 uur: Ajax - Eupen, Ziggo Sport, live verslag van het oefenduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen