'Ajax heeft Alvarado op het lijstje voor komende zomer'

8 januari 2020, 11:28   Bijgewerkt: 8 januari 2020, 14:03

Ajax heeft serieuze interesse in Roberto Alvarado. De 21-jarige aanvallende middenvelder staat momenteel onder contract bij Cruz Azul, maar mag zich verheugen op belangstelling van de Amsterdammers. Een winterse overgang zit er overigens niet in, pas komende zomer is hij eventueel te halen. Hij kan Donny van de Beek of Hakim Ziyech opvolgen na dit seizoen. 

Dat schrijven Voetbal International en het Algemeen Dagblad althans. De overgang van Alvarado is er een voor de langere termijn, terwijl men in Amsterdam voor de korte termijn (lees het einde van dit seizoen) nog altijd hoopt op de komst van Ryan Babel. Volgens VI moet Alvarado - die na Édson Alvarez de tweede Mexicaan van Ajax kan worden - zo'n vijftien miljoen euro kosten en is daarmee minder duur dan bijvoorbeeld AZ'er Calvin Stengs. 

Lees ook: Babel is bereid om salaris in te leveren 'om Ajax en Gala te helpen'

Komende zomer zal Ajax vermoedelijk opnieuw aan de bak moeten op de transfermarkt, omdat er voor onder andere Van de Beek al langere tijd veel interesse is, concreet vanuit Real Madrid. Alvarado speelt van nature als aanvallende middenvelder, maar zou eventueel ook als buitenspeler kunnen acteren. Dit seizoen bekleedde hij in de Mexciaanse competities zowel de functie van centrale als aanvallende middenvelder, als ook die van buitenspeler. Daardoor zou hij ook de plek van Ziyech kunnen opvolgen, mocht de Marokkaan vertrekken na de huidige jaargang.

Overigens zouden volgens Mexicaanse media ook onder andere Leicester City, Atalanta Bergamo, Crystal Palace én PSV interesse hebben in de diensten van de Mexicaan, die zowel met links als rechts goed uit de voeten kan. Alvarado stond eerder onder contract bij CF Pachuca en Club Necaxa alvorens hij bij Cruz Azul tekende. Daar blonk hij uit en groeide uit tot een vaste international van Mexico, voor wie hij in achttien interlands driemaal scoorde. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen