Ould-Chikh gaat voor nieuwe kansen bij Pardew: "Nooit opgeven"

8 januari 2020, 12:13

Bilal Ould-Chikh is blij met de komst van de nieuwe trainer Alan Pardew. De buitenspeler kwam onder de vorige trainer Alfons Groenendijk maar mondjesmaat aan spelen toe en zat de laatste weken niet eens meer bij de wedstrijdselectie. Onder Pardew is hij gewoon mee op trainingskamp en merkt hij dat de nieuwe trainer veel aandacht voor hem heeft. "Ik ben blij dat ik weer terug ben", zei hij.

Ould-Chikh tekende afgelopen zomer een contract voor twee seizoen in de hofstad, maar kwam nog maar tot tien wedstrijden in het shirt van ADO. Dit waren ook nog eens voornamelijk invalbeurten. Volgens de aanvaller zelf had hij de laatste weken tijd voor zichzelf nodig. "Ik wist al een tijdje dat ik gewoon mee op trainingskamp zou gaan", sprak hij in gesprek met Omroep West. Ik ben hier pas een paar maanden en heb een tweejarig contract. Het is een traject. En voor mij persoonlijk is dat tot nu toe telkens met vallen en opstaan gegaan. Maar zo lang ik blijf vallen, blijf ik opstaan. Dat zal ik altijd blijven doen. Ik ben geen opgever."

De 22-jarige aanvaller is blij met de komst van Pardew en hoopt onder de Engelse manager meer aan spelen toe te komen. "Een goede trainer ziet de kwaliteit van de speler. En dan krijg je extra aandacht, dat is altijd in het voetbal", zei hij. "Ik doe in ieder geval mijn stinkende best om weer een vaste waarde te worden. Je leert best veel van het vallen en je maakt ook veel dingen mee in het voetbal. Sommige dingen zijn niet leuk, maar het meeste gelukkig wel. Maar je moet er toch mee om zien te gaan."

ADO verblijft momenteel in Spanje om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De Hagenezen staan op de voorlaatste positie in de Eredivisie en hervatten op zondag 19 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen