Vitesse nog zonder Dasa, verdediger Hajek jaagt op nieuwe kans

8 januari 2020, 16:09

Vitesse kan bij de hervatting van de Eredivisie geen beroep doen op Eli Dasa. De Israëlische rechtsback ondervindt nog altijd de hinder van een boskneuzing in zijn enkel die hij in november opliep.

Daar zal hij nog enkele weken van moeten herstellen, meldt De Gelderlander. De Eredivisie-hervatting gaat volgende week dan ook aan hem voorbij. Door de blessure is Dasa niet met Vitesse mee op trainingskamp naar Portugal. Dasa werd in de zomer binnengehaald als opvolger van Vyacheslav Karavaev, maar kwam tot dusver niet verder dan zes optredens. Julian Lelieveld is zodoende vooralsnog de eerste keus rechts in de defensie.

Die verdediging bestond in de eerste seizoenshelft verder uit Danilho Doekhi, Armando Obispo en Max Clark. De Tsjech Tomas Hajek werd in de zomer gehaald als nieuwe centrumverdediger, maar wist Doekhi en Obispo niet uit de basis te spelen. De 28-jarige verdediger hoopt op de nieuwe trainer Edward Sturing op een nieuwe kans. Hij kwam in de eerste seizoenshelft niet aan de bak. "Verschrikkelijk wil ik het eerste half jaar niet noemen. Ik zal niet liegen, het is vervelend dat ik niet speel. Het was daardoor een slecht half jaar. Maar ik kwam naar Nederland en mijn familie is daar ook blij mee. Voor nieuwe spelers is de eerste seizoenshelft altijd lastig, maar nu wil ik inderdaad wel meer gaan spelen. Ik hoop dat ik die kans krijg", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Qua niveau doet hij naar eigen zeggen niet onder voor Doekhi en Obispo. "Maar de coach bepaalt wel wie speelt. Ik moet nu aan Sturing laten zien wat ik kan, ik hoop dat hij mij in de basis zet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen