Lazio ontvangt geldboete voor racisme richting Balotelli

8 januari 2020, 18:40

SS Lazio heeft een geldboete ontvangen van de Italiaanse voetbalbond. De Serie A-topclub kwam afgelopen weekend in opspraak nadat Brescia-spits Mario Balotelli racistisch werd bejegend. De disciplinaire commissie van de bond heeft de club een boete van 20.000 euro opgelegd.

Dat is woensdag bekendgemaakt. De wedstrijd werd in de eerste helft enige tijd stilgelegd omdat Balotelli bij de scheidsrechter kwam klagen over spreekkoren vanaf de tribunes. Met name in het eerste bedrijf werd de Italiaanse spits racistisch bejegend, iets wat dit seizoen al vaker is voorgekomen in de Serie A. Italiaanse clubs kwamen samen in opstand met een statement, maar dat heeft nog niet veel veranderd.

'Lazio veroordeelt dergelijke wangedrag nogmaals en zal iedereen die het imago van onze voetbalclub en -ploeg schaadt, vervolgen', reageerde Lazio na de wedstrijd. Ondanks die excuses ligt er dus een boete van 20.000 euro te wachten op de Italiaanse club. Lazio is bezig aan een sterk seizoen en staat derde en won de veelbesproken wedstrijd bij Brescia met 1-2.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen