Van Wolfswinkel kan nog geen datum voor rentree prikken

8 januari 2020, 21:05   Bijgewerkt: 8 januari 2020, 22:28

Het is nog onduidelijk wanneer Ricky van Wolfswinkel zijn rentree kan maken voor FC Basel. De dertigjarige spits traint inmiddels alweer een tijdje, maar weet nog niet wanneer hij wedstrijden kan spelen. Midden-augustus werd een hersenaneurysma bij hem ontdekt, waarna hij maandenlang aan de kant stond.

De hersenaneurysma werd ontdekt nadat hij een hersenschudding opliep in het Champions League-kwalificatieduel met LASK Linz. Een toevallig ontdekking, daar de aneurysma niets te maken had met zijn hersenschudding. "Achteraf gezien was de botsing mijn grootste geluk", aldus Van Wolfswinkel tegen Blick. Barst een hersenaneurysma, dan veroorzaakt dit vaak ernstige hersenschade en is er zelfs een kans op overlijden.

Desondanks wilde Van Wolfswinkel na het horen van de diagnose maar één ding weten. "Mijn eerste vraag aan de dokter was: kan ik weer voetballen? En zo ja, wanneer?" Antwoorden op die vragen heeft Van Wolfswinkel, die nog steeds fysieke duels ontwijkt en niet mag koppen, nog altijd niet. "Misschien kan ik in februari weer spelen, misschien over een paar maanden. Niemand weet het."

Bij Basel beschikt Van Wolfswinkel over een contract dat in de zomer afloopt. "Laten we zien wat er gebeurt. Natuurlijk wil ik graag bij Basel blijven, maar ik heb geen stress. Het belangrijkste is dat ik weer kan voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen