Super Cup-finale wordt Clásico of Madrileense derby na zege Real

8 januari 2020, 21:56

Real Madrid heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Spaanse Super Cup. In de halve eindstrijd was De Koninklijke met 3-1 te sterk voor Valencia, waar Jasper Cillessen wederom op de bank zat. Toni Kroos, Isco en Luka Modric namen in het King Abdullah Sports City Stadium in Jeddah (Saoedi-Arabië) de doelpunten van Real Madrid op zich.

Net als in het competitieduel van afgelopen zaterdag tegen Eibar hield Cillessen de bank warm bij Valencia. Jaume Domènech nam plaats onder de lat en zag er niet goed uit bij het eerste doelpunt van Real Madrid. Na een kwartier kregen de Madrilenen een hoekschop, die werd genomen door Kroos. De Duitser zag dat Domenech niet goed oplette en draaide de corner in één keer in het doel.

Real Madrid had het betere van het spel en kwam nog voor rust op 0-2. Een gekraakt schot van Modric kwam terecht bij de Spaanse middenvelder, die de bal wél in het doel wist te schieten. Halverwege de tweede helft gooide Real Madrid de wedstrijd in het slot. Modric liep vanaf de rechterflank het strafschopgebied binnen, maakte een schaar en plaatste vervolgens met buitenkant voet de bal in de verre hoek.

Toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was, kreeg Valencia een strafschop na een handsbal van Sergio Ramos. Die werd benut door Dani Parejo. Het deerde Real Madrid niet, want er was voor Valencia te weinig tijd om aan een comeback te denken. Door de overwinning staat Real Madrid in de finale van de Spaanse Super Cup, die zondag wordt gespeeld. FC Barcelona en Atlético Madrid kunnen zich donderdag plaatsen voor de eindstrijd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!