PSV maakt zich zorgen over terugreis vanuit Qatar

9 januari 2020, 08:33   Bijgewerkt: 9 januari 2020, 09:05

PSV maakt zich zorgen over de terugreis naar Nederland vanuit het trainingskamp in Qatar. De club heeft bezorgd geïnformeerd bij vliegtuigmaatschappij Qatar Airways, omdat die organisatie een van de weinigen is die nog over het luchtruim van Iran en Irak vliegt. Na de raketaanval van Iran op twee Amerikaanse luchtmachtbasissen in Irak hebben vrijwel alle grote luchtvaartmaatschappijen besloten dat luchtruim te mijden.

De terugreis staat gepland voor aankomende zondag, maar het vinden van een alternatieve route wordt lastig. Qatar ligt overhoop met buurlanden Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte waardoor het luchtruim boven die landen is gesloten voor Qatar Airways. "Het is een situatie die we nauwlettend volgen", sprak algemeen directeur Toon Gerbrands tegenover De Telegraaf. "We hebben contact opgenomen met Qatar Airways over hoe zij hiermee omgaan. Zij hebben aangegeven dat Qatar Airways hierover later met een statement zal komen. Dat wil ik eerst afwachten. En dan gaan we nadenken over hoe wij als PSV met de situatie omgaan en wat wijsheid is. Gelukkig hebben we nog een paar dagen, voordat de selectie terug moet reizen."

Ajax hoeft zich in elk geval geen zorgen te maken over de trip terug naar Nederland. De Amsterdammers maakten voor de reis naar Qatar gebruik van een privéjet en al voor de heenreis besloten zij om het vluchtplan aan te passen vanwege de onrust in Irak en Iran. Voor de terugreis kan Ajax gewoon dezelfde route volgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen