Barça-coach Valverde baalt van nieuwe opzet Spaanse Super Cup

9 januari 2020, 08:54

FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde hekelt de opzet van de nieuwe Spaanse Super Cup. De oefenmeester van de Catalanen zei dat in aanloop naar de halve finale tegen Atlético Madrid, het duel dat in Saudi-Arabië wordt gespeeld. Dat is vanwege commerciële redenen en dat is tegen het zere been van de coach. "Als ik mag kiezen, lieten we het bij het oude."

Dat zei hij in de Spaanse media voorafgaand aan de halve finale. Door de nieuwe opzet in Spanje doen er vier ploegen mee – de oude opzet was een finale over twee wedstrijden – en wordt gespeeld in het Midden-Oosten. De duels worden na die beslissing niet langer uitgezonden door de Spaanse tv, omdat zij met het oog op de mensenrechten aldaar zich niet in deze keuze kunnen vinden.

Ook Valverde baalt. "De voetballerij is een commerciële industrie geworden, die zoekt naar steeds meer op zoek is naar inkomsten", zei hij. "Wij hadden het liefst gewoon in Spanje gespeeld, ook vanwege de mensenrechten. Bovendien is het lastig werken hier, omdat we niet weten hoelang we hier extact zitten." Ook kaartte de coach aan te balen van het feit dat de regels rondom de Super Cup vrijwel elk jaar veranderen.

Financieel levert het de Catalaanse grootmacht overigens wel een fors bedrag op: de totale prijzenpot bedraagt namelijk zo'n vijftig miljoen euro, waar FC Barcelona, nog wel deels afhankelijk van de prestaties, als landskampioen het grootste deel van krijgt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen