Groningen wil keeper Hoekstra verhuren, Buijs coulant na verlies

9 januari 2020, 08:56   Bijgewerkt: 9 januari 2020, 10:04

FC Groningen-doelman Jan Hoekstra (21) mag uitkijken naar een tijdelijke, nieuwe club. De noorderlingen hebben toestemming gegeven voor een verhuur. "Er heeft zich nog geen club gemeld, maar ik neem aan dat er wel belangstelling komt", aldus de talentvolle sluitpost.

Zolang Sergio Padt onder contract staat bij Groningen, hoeft Hoekstra niet op speeltijd te rekenen. "Voor mij is het belangrijk om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Als dat niet bij FC Groningen kan, dan maar bij een andere club en dan maar misschien op een ander niveau", zegt Hoekstra in het Dagblad van het Noorden. "Ik ben nu 21 jaar en moet gewoon keepen. Sergio Padt is vrijwel nooit geblesseerd, dus ik kom gewoon niet zo snel aan de bak hier."

Hoekstra speelde woensdag wel negentig minuten in de verloren oefenwedstrijd tegen SV Rödingshausen, dat uitkomt op het vierde niveau van Duitsland. Ondanks de 2-0 nederlaag wil trainer Danny Buijs niet spreken van een blamage. "Nou, dat vind ik niet. Natuurlijk baal ik van het verlies. Ik baal ook als we van Ajax verliezen, ik wil altijd winnen. Maar dit zijn wel fullprofs hoor, die hier spelen. En bovendien jongens die net als wij acht keer per week trainen", reageert Buijs in het DvhN. "Al met al ben ik best tevreden. Dit was goede tegenstand van een fysiek spelende ploeg. Dit soort wedstrijden maakt ons sterker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen