Dost eist meer van Eintracht en zichzelf: "Ga nu leveren"

9 januari 2020, 09:51

Bas Dost is weer helemaal terug bij Eintracht Frankfurt. De spits kampte in de eerste seizoenshelft na zijn rentree in de Bundesliga veelvuldig met blessures, maar is naar eigen zeggen weer helemaal fit. "Ik voel geen pijn meer. Als je zo vaak traint en dan een helft speelt, is het normaal dat je nog niet je beste niveau haalt. Maar ik ben heel positief."

Dat zei hij tegenover Kicker over zijn eerste speelminuten in 2020 in een oefenwedstrijd. Dost kampte in de eerste seizoenshelft met drie verschillende blessures en kon zo niet voorkomen dat zes van de laatste zeven Bundesliga-duels verloren gingen. "We staan niet waar we horen, het was vervelend dat we voor Kerst verloren van Paderborn en Keulen. We zouden over de Europa League moeten praten", vindt Dost, die ook kritisch is op zijn eigen inbreng. "Ik ben hier niet gekomen om vier doelpunten te maken. Ik heb geen excuses meer: ik ben fit en ga leveren."

Tegen Hertha BSC (1-2) werd er echter ook weer verloren deze week, al was dat dan vriendschappelijk. "We hebben een geweldige trainingsweek gehad, maar dan wil je zo'n wedstrijd natuurlijk graag winnen. Het is vervelend dat we zoveel op rij hebben verloren. We hebben weer een overwinning nodig."

Daarbij helpt het ook dat zijn aanvalspartner André Silva weer speelrimte op kan doen. "Ik weet hoe goed hij kan zijn, daarom is het extra jammer dat hij dat niet heeft laten zien. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij het gaat laten zien: hij is heel goed, heeft veel diepte en kan goed combineren. Het was niet voor niets dat hij bij AC Milan speelde."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen