Dest verlaat trainingskamp Ajax: hij voelde zich niet comfortabel

9 januari 2020, 10:51   Bijgewerkt: 9 januari 2020, 12:49

Sergino Dest is donderdag per direct teruggekeerd naar Amsterdam. De rechtsachter van Ajax was gewoon mee op trainingskamp naar Qatar, maar voelde zich daar niet comfortabel genoeg om de reis vol te maken. Daarom is hij terug naar Nederland gevlogen.

Dat laat Ajax weten via de officiële kanalen. Dest heeft daarom gevraagd of hij naar Amsterdam terug mocht en daar heeft de technische staf gehoor aan gegeven. In Nederland sluit de back overigens wel aan bij Jong Ajax, om zo in elk geval ritme op te blijven doen. Dest ontbrak eerder ook al een paar keer op de training, maar dat had volgens hem niets te maken met deze situatie. Fysiek kampte hij namelijk ook met enkele klachten.

Dest speelt zijn interlands voor de nationale ploeg van Amerika en zij besloten recentelijk om hun trainingskamp in Qatar te annuleren vanwege politieke spanningen in het Midden-Oosten. Desondanks ging Dest met Ajax wel mee richting Qatar, maar maakt de trip dus niet vol. De rest van de eerste selectie keert namelijk pas na het weekend op 12 januari terug naar Amsterdam.

Sowieso is er veel te doen over de keuze van Ajax (en PSV) om naar Qatar te gaan. Niet alleen vanwege de schending van de mensenrechten, maar ook vanwege de onrust in het land. En die is groot, zeker nadat de Verenigde Staten donderdagnacht de invloedrijke Iraanse generaal Qasem Soleimani met een aanval om het leven brachten. Het was voor beide clubs geen reden om de trip alsnog af te blazen.

Lees ook: Ajax krijgt Amnesty achter zich aan vanwege trip naar Qatar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen